Návody k přípravě

Abys z toho nebyl úplně blbej.

Čti pečlivě, klidně dvakrát, ať to neposereš.

Žádný učený z nebe nespadl, a taky víme, že utratit své těžce vydělané prachy nechceš jen tak za nějakou wolowinu. Proto jsme pro tebe vytvořili jednoduchý, ale podrobný návod na přípravu, tak aby tvůj výsledek byl co nejlepší.


Na úvod je třeba říct, že naše výrobky jsou tepelně zpracované. Tvým úkolem je tedy „pouze“ maso dostatečně prohřát. Pokud dodržíš náš návod, budeš servírovat růžové steaky jak vystřižené z partesu, nebo třeba šťavnaté, hovězí žebra.

Je všeobecně známo, že každý spotřebič je jiný. Přípravu proto přizpůsob tomu svému.


Před samotným použitím musíš nechat maso pomalu rozmrazit. Doba samotného rozmrazování je úměrně závislá velikosti masa. Z vlastní zkušenosti je maso lepší nechat v klidu povolit několik hodin při pokojové teplotě, maximálně ho namoč do studené vody. Pokud to budeš chtít urychlit teplou, nebo nedejbože horkou vodou – nemůžeme zaručit, že maso zůstane ve stavu chuťové použitelnosti. Prostě to nedělej, nestojí to za to.

Hovězí žebra

Rozmrazené žebra vybal a předělej nejlíp na pekáč s mřížkou. Podlej lehce vodou
(aby se ti nepřipalovala šťáva z masa), přiklop poklicí nebo přetáhni alobalem a dej
do rozehřáté trouby 180°C na cca 30 min. tak, aby bylo maso prohřáté. Pamatuj na
to, že nesmíš maso zbytečně dlouho sušit, chuťově to bude sice v pořádku, ale my
chceme dosáhnout i šťavnatého masa.
Klidně hoď žebra i na gril, jen je nechej prohřívat někde bokem plamene, aby se
pozvolna a rovnoměrně prohřála. Klidně použij i vpichový teploměr – nastav 60°C.

Kachní stehna

Rozmrazená stehna vybal a přendej do pekáče nejlépe na mřížku a přilej šťávu, co byla společně s masem v obalu. Dej do rozehřáté trouby 180°C na cca 30 min. Po této době by se měla začít tvořit na stehnech kůrka. A máš hotovo. Maso můžeš použít na klasiku se zelím a knedlíkem nebo maso ober a zkus ho dát třeba do hamburgerů.

STEAKY OBECNĚ!!

Krok jedna: maso nerozbaluj a nevytahuj ze sáčku, následně zjistíš proč.
Jakmile je maso rozmrazené, začni s přípravou příloh, zeleniny, dresinků atd. Protože samotná příprava steaku už je rychlovka.
Teď přichází na řadu krok, který není úplně nutný, ale celkově ti pomůže. Vezmi maso (stále zabalené v obalu) a ponoř ho na 10 min. do mísy s vodou o teplotě cca 60°C. Tento krok tzv. refresh, ti zaručí, že se maso začne pomalu prohřívat a
celkově se vzpamatuje.
V dalším kroku záleží, jestli máš rád čistou chuť masa, nebo jestli si chceš steak pořádně okořenit. Maso vybal z obalu, osuš papírovou utěrkou – pokud si první případ, maso může jít ihned na pánev. Ve druhém případě maso vybal, osuš papírovou utěrkou, potři olivovým olejem a zasypej kořením z každé strany.

Teď může jít maso na pánev. Při smažení se neboj použít kromě olivového oleje i vepřové sádlo, nebo máslo. Pokud máš kvalitní řepkový olej, tak ho tam taky klidě
nelej. Nezapomínej, že pánev musí být před smažením opravdu rozehřátá, jinak se ti bude steak „dusit“ a to nechceš. Doba opékání/grilování závisí na druhu steaku – ta je vždy uvedena na obalu každého výrobku.

Maso hoď na rozehřátou pánev s tukem a opeč z každé strany, dle druhu masa. Maso předělej z pánve na pekáček, pořádně zabal do alobalu a nechej na teplém místě cca 5min. odpočívat (nižší steaky). U vyšších steaků je lepší zahřát troubu na cca 150°C a maso nechat cca
5min. dojít v troubě.
V rámci přípravy je značka ideálu použít vpichový teploměr, který si nastav na 60°C. Pokud nemáš nevadí – při dodržení tohohle návodu se ti to povede.
V průběhu čekání na maso, můžeš využít výpek z pánve na přípravu omáčky, nebo v něm jednoduše prohoď například brambory.
Při podávání pro dochucení posyp každou porci špetkou kvalitní soli. Ta masu dodá finální chuť.

Hovězí svíčková

I když se jedná o poměrně velký kus masa, příprava je stejná jak u
steaku, jen musíš brát v potaz právě velikost. Rozmrazené maso (stále zabalené v obalu) vlož na 10, klidně i 15 min. do mísy s vodou o teplotě cca 60°C. Tento krok tzv. refresh, ti zaručí, že se maso začne pomalu prohřívat a celkově se vzpamatuje.
Maso vyndej z obalu, šťávu slej bokem a osuš papírovou utěrkou. Maso si udělej jen tak na přírodno, nebo potři olivovým olejem a zasyp z každé strany kořením.
Dej maso na pánev (olivový olej, nebo máslo) a opékej z každé strany cca 3 min. Maso předělej na pekáč, přikryj alobalem a dej do rozehřáté trouby na 150°C na cca 8 min. Konkrétně u tohoto výrobku doporučujeme použít vpichový teploměr (60°C), jelikož ten ti zaručí, že maso bude mít uprostřed tu správnou teplotu.
Samozřejmě tenhle kousek můžeš hodit i na gril !! Při podávání pro dochucení posyp každou porci špetkou kvalitní soli. Ta masu dodá finální chuť.

Obchod